Гліцерин

Більшість синтетичних методів отримання гліцерину засноване на використанні пропілену як вихідний продукт.
Хлоруванням пропілену при 450-500°С одержують аллілхлорид, при приєднанні до останнього хлорноватистого
кислоти утворюються хлоргідрини, які при омиленні лугом перетворюються на гліцерин.
На перетвореннях аллілхлориду на гліцерин через дихлоргідрин або алліловий спирт засновані інші методи.
Відомий також метод одержання гліцерину окисленням пропілену в акролеїн; при пропущенні суміші парів
акролеїну та ізопропілового спирту через змішаний каталізатор утворюється аліловий спирт.
Він при 190-270 ° C у водному розчині перекису водню перетворюється на гліцерин.
Гліцерин можна отримати також з продуктів гідролізу крохмалю, деревного борошна,
гідрування моносахаридів або гліколевим бродінням цукрів.
Також гліцерин виходить як побічний продукт при виробництві біопалива.
Похідні гліцерину та їх місце в обміні речовин живих організмів.
Гліцерин
Тригліцериди є похідними гліцерину та утворюються при приєднанні до нього вищих жирних кислот.
Тригліцериди є важливими компонентами у процесі обміну речовин у живих організмах.
Жири та олії гідрофобні та нерозчинні у воді, оскільки гідроксильні групи гліцерину замінені
малополярними залишками жирних кислот
Застосування гліцерину:
Область застосування гліцерину різноманітна: харчова промисловість, тютюнове виробництво, електронні сигарети,
медична промисловість, виробництво миючих та косметичних засобів, сільське господарство, текстильна,
паперова та шкіряна галузі промисловості, виробництво пластмас, лакофарбова промисловість,
електротехніка та радіотехніка (як флюс при паянні).
Гліцерин відноситься до групи стабілізаторів, що мають властивості зберігати і збільшувати ступінь в'язкості.
та консистенції харчових продуктів. Зареєстрований як харчова добавка Е422, і використовується як емульгатор,
за допомогою якого змішуються різні суміші, що не змішуються.
Оскільки гліцерин добре піддається желюванню та горить без запаху та чада, його використовують
для виготовлення високоякісних прозорих свічок та основи для рідини, що використовується у дим-машинах.
В останні роки гліцерин використовується, поряд з пропіленгліколем, як основний компонент
для приготування рідини та картриджів для електронних сигарет.
Використовується в кріобіології та кріоніці як основний компонент популярних проникаючих кріопротекторів.
для кріоконсервування анатомічних препаратів, біологічних тканин та організмів.


Гліцерин фармакопейний
80.00грн.
Глицерин технический
60.00грн.
Показано с 1 по 2 из 2 (всего 1 страниц)